• YARIM ALTIN
    8.319,00
    % 0,21
  • AMERIKAN DOLARI
    32,9949
    % -0,11
  • € EURO
    35,8195
    % -0,26
  • £ POUND
    42,5549
    % -0,22
  • ¥ YUAN
    4,5450
    % -0,53
  • РУБ RUBLE
    0,3832
    % -1,41
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

2021 Salma Tavukçuluk Kredisi Başvurusu ve Şartları

2021 Salma Tavukçuluk Kredisi Başvurusu ve Şartları

2021 salma tavukçuluk kredisi başvuruları için sermayesi olmayıp salma tavukçuluğa başlamak isteyen girişimciler bu alanda destek veren kamu kurum ve kuruluşlarından yardım almalıdır. Tarım ve Orman Müdürlükleri, Kırsal Kalkınma Kurumu, Kalkınma Ajansları, Tarım Kooperatifleri ve özel kuruluşlar 2021 salma tavukçuluk kredisi hibe desteği veren özel nitelikli kuruluşlardandır.

2021 Salma Tavukçuluk Kredisi Kimlere Verilir?

2021 salma tavukçuluk kredisinin verildiği kişiler kanatlı tavuk sektörüne girerek faaliyet göstermek isteyen girişimcilerdir. Salma tavukçuluk hibesinden faydalanmak isteyen kişilerin gerekli şartları taşımaları halinde kredi başvurusu yapabilir. Tavuk yetiştiriciliği son derece maliyetli bir iştir. Hayvan alımı, işletme kurulumu, yem giderleri vb. pek çok konuda yatırım yapmak için oldukça yüksek meblağlara ihtiyaç duyarsınız. TKDK tarafından tavuk çiftliği projesine destek veren girişimcilere iş kurma konusundaki desteğini sürdürmektedir.

Salma Tavukçulara Devlet Desteği Nasıldır?

Salma tavukçuluğa devlet desteği vatandaşlara hayalinde çiftliği kurmasına yardım ederken, aynı zamanda ülke ekonomisine ciddi katkı sağlamaktadır. 2021 yılında girişimcilere salma tavukçuluk devlet teşviklerinin yanı sıra özel nitelikli bankalar da desteklerini sürdürmektedir. Devletin destek verdiği kurum ve kuruluşlar KOSGEB,  Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, TKDK olarak gösterilir. Yakarıda gösterilen devlet kurumlarına başvuru yapmak için öncelikli olarak, kaliteli ve doğru bir iş projesi yaparak iş modelinizi kurmalısınız. Sizden istenen şartları yerine getirdikten sonra projenizin dikkate alınarak kredi başvurunuzun onaylanmış olması gerekir.

Tarım Kredi Kooperatifi borç yapılandırması 2021 Yazısını inceleyebilirsiniz.

TKDK Salma Tavukçuluk Desteği Nasıldır?

tkdk salma tavukculuk destegi nedir

Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu tarafından verilen destek kredisi imkânından faydalanmak için girişimci sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmanız gerekir. Ayrıca tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu olarak onay verilen illerde ikamet etmeniz gerekmektedir. Kredi başvurusu için onay aldığınız ilde yaşıyorsanız çiftliğinizi de bu illerde kurmayı düşünüyorsanız kurmuş olduğunuz çiftlik için yeni bir iş modeli projesi hazırlamalısınız. Proje kapsamındaki tarım ve kırsal kalkınmayı destekleyen kurumlara şahsen başvuru yaptıktan hemen sonra başvurunuzun sonuçlanmasını beklemelisiniz. TKDK tarafından belirtilen sektörler kapsamında çiftliğinizi kurarak, bu alanlar için ilgili kurumlardan destek alabilirsiniz. TKDK tarafından destek verilen sektörler genel olarak kanatlı et ve yumurta üreten tarımsal işletmeler, kanatlı ve et ürünlerinin işlenerek pazarlanması olarak gösterilmektedir. Online olarak ta tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumlar tarafından verilen hibelerden faydalanmak için    http://www.tkdk.gov.tr/Ipard/IpardProgrami linki tıkayarak hibe desteği hakkında bilgi sahibi alabilirsiniz.

Tavuk Çiftliği Kurmak İçin Alınan Salma Tavuk Kredisi Başvuru Koşulları Nelerdir?

Tavuk çiftliği kurmak için alınan salma kredisi başvuru koşulları için öncelikli olarak en az 500 adet tavuğa sahip olmanız gerekir. Girişimcilik kapsamında salma tavukçuluk ve yumurta tavukçuluğu projeleri hazırlayarak sisteme daha aktif ve bilinçli bir şekilde başlangıç yapmalısınız. En az 400 adet serbest sistem kaz, ördek, hindi yetiştiriciliği proje ve uygulama programları hazırlamalısınız.   Yukarıda gösterilen tüm şartlara uyum sağlayan girişimciler iş projelerini hazırlarken, gıda ve tarım hayvancılık müdürlüklerine başvuru yaparak devletin sunduğu hibe desteğinden faydalanabilirler. İş projesini hazırlayan kişiler gıda ve tarım hayvancılık müdürlüklerine başvurarak 30 bin kiralık devlet desteğinden faydalanarak hayallerindeki tavuk çiftliği iş modeline kavuşabilirler. 

Ziraat Bankası Serbest Tavuk Çiftliği Desteği Nasıldır?

Ziraat bankası serbest tavuk çiftliği desteği düşük faizli kredi kapsamında verilmektedir. Tavukçuluk dışındaki büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapmak isteyen vatandaşlar, 100.000 TL’ye kadar 2021 salma tavukçuluk kredisi imkânı sağlanmaktadır. Ziraat bankasının hayvancılık üzerine işletme kurmak isteyen girişimciler için sağladığı krediler salma tavukçuluk, et tavuğu yetiştiriciliği, yumurta tavukçuluğu, bıldırcın, hindi ve ördek yetiştiriciliği için destek kredileri verilmektedir. Banka ve tarım kredi Kooperatiflerince verilecek olan kredilerde yüksek oranlı faiz indimi yapılmaktadır. Damızlık koyun yetiştiriciliği için 0 faizli kredi desteği sağlanmaktadır. Kanatlı hayvan sektöründe yatırım ve işletme sürecinde yatırımcılara  %25-50 oranında faiz indirimi yapılarak girişimciler desteklenmektedir.

Salma Tavukçuluk Nasıl Yapılır?

salma tavukculuk nedir

Salma tavukçuluk yapılması için öncelikle iyi ve yüksek gelir getiren bir iş projesi hazırlanarak iş modeli bilinçli bir şekilde programlandırılmalıdır. Son yılların en çok kâr getiren, kazançlı bir uygulama modeli olarak kullanılan bir yöntemdir. Tavuk işi doğal ortamlarda yapıldığı için organik olarak tavuk yetiştiriciliği yapmak için kredi desteği alıp gerekli olan malzemelerin her birini kullanmaktan çekinmemelisiniz. Doğal ortamda yetişen tavukların gelişimlerini sürdürmeleri için sağlıklı yem ve sıvı tüketimi sağlanmalıdır. Doğal ortamda yetilen tavukların yumurtaları organik olduğu gibi etleri de oldukça sağlıklı ve doyurucudur.

2021 Mantar Yetiştiriciliği devlet desteği Yazısına da göz atabilirsiniz

Yumurta Çiftliği kurmak İsteyenler İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Yumurta çiftliği kurmak isteyen girişimciler için devlet hibe desteklerini kullanmak için kişilerin aynı zamanda bazı şartlara da uyum sağlamaları gerekir. Her tavukçuluk işi için en az 10 cm alan ayrılarak gerekli olan malzemeleri doğru ölçü ve kalitede seçmeye özen gösterilmelidir. Doğrusal bir yemlik için 4 cm ayrılarak,  her yeni tavuk için de bir folluk bulundurulmalıdır. Tekli değil de grup folluk kullanılması isteniyorsa öncelikle en az 10 tavuk için kare olacak şekilde follukların ayrılması gerekir. Tavukçuluk işini köyde yapmak isteyen girişimcilere yönelik olarak yapılan araştırmalar sonuncunda salma tavukçuluk işinin oldukça kazançlı ve yüksek gelir getiren bir girişimcilik modeli olarak ortaya çıktığı görülmüştür. Gerekli şartları taşıyan kişiler devletten destek kredileri alabildiği gibi bazı bankalardan da hibe desteği sağlayabilir. Bunun için bankalar sıfır faizli kredi yerine yüksek oranda düşük faizli kredi desteği vermektedir. Kırsal kalkınmayı güçlendiren ekonomik bir güç olan son zamanlarda aktif yüksekliğe geçen tavukçuluk girişimcilik modeli ve kredi desteği politikaları vatandaşların ilgisini çekmeye devam etmektedir. Devlet destekli 2021 salma tavukçuluk kredisi ve hibe yardımları girişimcilerin hayallerine bir adım daha yaklaşmalarına destek veren organik, sağlıklı ve kârlı bir iş modeli olarak tercih edilmektedir.