Borç kapatma kredisi veren bankalar 2021 Şekerbank, Burgan Bank, Denizbank, QNB Finansbank, Halkbank başta olmak üzere çok sayıda özel ve devlet destekli finansal aracı banka gruplarıdır. Borç kapatma kredisi veren bankalar 2021 kredi tutarı vade seçeneği ve tahsis ücretlerine göre farklı ödeme planları sunmaktadır.
Borç kapatma kredisi veren bankaların kredi tutarları içinde gösterilen Şekerbank borç kapatma kredi değeri 100.000 TL‘dir. 60 vade farklı ile sigorta tahsis ücreti sunan bankanın tahsil ücreti tutarının binde 5’i kadardır. Burgan Banka borç transferi kredi tutarı 100.000’TL’dir.60 ay vade seçeneği sunan bankanın sigorta tahsis ücreti alınmakta olup tahsis bedeli tutarın binde 5’i kadardır. Denizbank borç kapatama kredi tutarı 65.000TL’dir.60 ay vade seçeneği bulunan Denizbank‘ın sigorta tahsis ücreti, tahsis bedeli tutarının binde 5’ini almaktadır. QNB Finansbank borç kapatma kredisi tutarı 50.000TL’dir.60 ay vade seçeneğine sahip olan banka, kullanıcılarından sigorta tahsis ücreti talep etmektedir. Tahsis bedeli tutarın binde 5’i kadardır. Halkbank Dost ihtiyaç Kredisi değeri 50.000 TL‘dir. 60 ay vade seçeneği ile kredi veren banka müşterilerinden sigorta tahsisi ücreti alırken, tahsis ücretine yer vermemektedir.
KGF kredisi veren bankalar hangileridir? Yazısını inceleyebilirsiniz.
Kredi kartı borcuna özel borç kapatma kredisi veren bankalar Vakıfbank, Akbank, Denizbank, Şekerbank, QNB Finansbank, Türkiye İş Bankası ING ve Garanti bankasıdır. Vakıfbank kredi kartı borç tahsisi kredisi tutarı 20.000 TL olup 18 ay vade seçeneği ile sigorta tahsis ücreti alınmaktadır. Bankanın tahsis ücreti bulunmamaktadır. Akbank kredi kartı taksitli borç transfer tutarı 20.000 TL olup, banka 12 ay vade seçeneği ile müşterilerinden sigorta tahsis ücreti almaktadır. Akbank tahsis ücreti almamaktadır. CEPTETEB kredi kartı borç transferi kredi tutarı 10.000 TL olup 12 ay vade seçeneğine sahip olan bankada sigorta tahsis ücreti bulunmamaktadır. Banka kullanıcılarından tahsis ücreti almamaktadır. Borç kapatma kredisi veren bankalardan bazıları şunlardır:
Akbank borç kapatma kredisi kampanyası müşterilerin gelir durumuna ve kredi kartı, kart borçlarına uygun olacak şekilde yapılandırılmaktadır. Farklı bankalarda hesabı olan banka kullanıcıları borçlarını tek bir çatı altında toplayarak, Akbank Axess’e katılarak sunulan fırsatlardan yararlanabilmektedir. Banka borç kapatma kredisini 9 aydan 12 aya kadar taksitlendirme yaparak %1,79 faiz oranı ile işlem görmektedir. Kredinin vade sayısı en fazla 12 ay olup, bankada yapılandıracağınız borç tutarı 200 TL’den 20.000 TL’ye kadardır. Banka sizden ayrıca kullandırıldığı kredi için işlem ücreti almamaktadır. Borç transferi yapmak için 18 yaşını aşmış olma, olumlu sicil kaydı, sabit maaşla çalışma gibi bazı genel şartların sağlanması gerekir. Yapacağınız her 10 000 TL transfer desteği için aylık olarak 951,21TL ödenmektedir. Topluma maliyet tutarı ise 12 ayda 11, 283,12 TL’dir. 20.000 TL borcu olan vatandaş banka yapılandırması yaparak 12 ay vade farkı ve %1,79faiz oranıyla 1,908,42 TL aylık taksit tutarı ile toplamda 22,566,24 TL ödeyebilir.
Vakıfbank kredi kartı borçları kapatma kredisi 18 ay vade ile 20. 000TL’ye kadar kullanılmaktadır. Kullanılabilecek borç aktarma limiti 20.000 TL’dir. Kredi kartı borçlanma kredisi için faiz oranı en düşük bankalar, aylık faiz oranı %1,54 oranı ile nakit kullanma imkânı sağlamaktadır. Konut kredisi hariç tutulmak üzere T.C kimlik belgesi, gelir belgesi, ikametgah, son aya ait fatura beyanının yanı sıra kredi hakkında her konuda şube ve online banka hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. 20.000 TL 18 ay vade farkı ile 1313 TL taksitli olacak şekilde hesaplanarak 23.747 TL olarak belirlenmiştir. Yeni yol destek kredisi bünyesinde aylık %1,54 faiz oranı ile 50.000TL’ye kadar nakit desteği verilmektedir.
Deniz bank transfer kredisi maaşlarını transfer eden emeklilere özel olarak bireysel ihtiyaç kredisi desteği vermektedir. En uygun şekilde verilen borç kapatma kredisi veren bankalar içinde olan Denizbank, transfer kredisi için başvuranlar için 36 ay gibi uzun taksitlerde ödeme kolaylığı sunmaya devam etmektedir. Diğer bankalardaki borçlarının yanı sıra emeklilik maaşını taşıyan emekliler için Kefilsiz şartsız 100.000 TL’ye kadar kredi desteği verilmektedir. Taksitler için 36 ay vade seçeneği sunularak 12 ay için %1,29, 24 ay için %1,44, 36 ay için %1,44 faiz oranı belirlenmiştir. Örneğin; 20. 000 TL transfer kredisi alan müşteriler 12 ayda %1,29 faizin yanı sıra aylık 919,54 TL, ödeme yapar. Kredi desteği alanlar, 24 ay için %1,44 faiz oranı ile aylık 512,56 TL ve 36 ay vade seçeneğini tercih etmişse banka %1,44 faiz tutarı üzerinden aylık 375,40 TL ödeme yapma avantajı sunmaktadır.
Borç kapatma kredisi başvurusu yapmak için bankaların şubelerini ziyaret edebilir ya da internet site uygulaması üzerinden gösterilen formu eksiksiz, doğru bir şekilde doldurularak işlemleri kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Form üzerinden yapılan tüm başvuru beyanları ve forum işlemleri, bankaya kolayca iletilerek banka tarafından oldukça hızlı bir şekilde değerlendirilir. Banka size en geç bir iş günü içinde dönüş yapacaktır.
En uygun borç kapatma kredisi faiz oranı 2021 4 yıl vadeli olan en uygun kapatma kredisi faiz oranı, aylık %1,42 olacak şekilde belirlenmiştir. En uygun borç kapatma kredisi oranının maliyet oranı ise aylık %0,0 seviyesinde olacak şekildedir. Bu gün itibarıyla sunulan en düşük faiz oranı 10.000 TL ve 36 ay vade farkıyla borç birleştirme kredisi kullanılmaktadır. Aylık taksit tutarı 374 TL olan kredinin toplam geri ödenek tutarı 13.461 TL olacak şekilde hesaplanmıştır. Hesaplamaların güncel faiz oranları, kur farkına ve bankanın belirlediği kredi limitlerine göre değişmektedir.
Borç Kapatma Kredisi Ne Anlama Gelir?
Borç kapatma kredisi finansman ürünlerini kullanan müşterilerin bu ürünlerden kaynaklanan borçları için tek bir kredi altında yapılandırdıkları, eşit taksitlere böldürerek geri ödeme işlemlerini kolayca sağlayan kredi limitleridir. İhtiyaç kredisi olarak bilinen borç kapatma kredisi, borç transferi ve borç birleştirme kredisi olarak ta bilinmektedir.
Borç kapatma kredi hesaplama işlemi öncelikle mevcut kredi ve kredi kartı borçları güncel kapatma limitleri üzerinden gerçekleştirilir. Bu hesaplama işlemi, bankanın kendi oluşturduğu verilerinin yanında kredi başvurusunda bulunan kişilerden güncel kredi ve kredi kartı borç tutarı öğrenilerek yapılandırılır. Güncel borç tutarının öğrenilmesinden sonra aylık gelirin %50 oranını geçmeyecek şekilde kredi kullanılmalıdır. Borç kapatma kredisi veren bankalar kişinin de isteği doğrultusunda vade seçeneklerini belirleyerek borç birleştirme kredilerini hesaplar. Hesaplama kaydı güncel faiz oranları üzerinden yapılmakta, hesap işleyişinde piyasalardaki döviz indeksi ve kur hareketliliği son derece önem taşımaktadır.
Kredi borçlarının birleştirmenin avantajları şunlardır:
İpotekli işlemlerde eksper değerinin %80’ine kadar 36 ay vade ile borç birleştirme kredisi kullanma avantajınız bulunmaktadır. İpotekli kredi bilgilerini ve uygulamalarını analiz ederek kredi birleştirme işlemlerini daha bilinçli bir şekilde bankanız aracılığıyla yönetebilirsiniz.
Destek kredisi veren bankalar hangileridir? Yazısına da göz atabilirsiniz.
Borç kapatma kredisi şartları şu şekildedir:
Borç transfer kredi limitinde kredi limitinin önemi kredi değerlendirilmesi açısından son derece önemlidir. Borç transferi sonrasında kişilerin borcunu düzenli bir şekilde ödemeleri gerekir. Aksi halde borcunu ödemeyen ve sürekli olarak problem oluşturan kullanıcılar, borç transfer kredilerini kullanırken de problem yaşamaktadır. Bankalar tüm bu sorunlarına karşın müşterileri mağdur etmemek adına kredi notu değerlendirme sürecinde oldukça esnek davranmaktadır. Bankalarla görüşüp güncel kredi notunuzu öğrenerek size özel kampanaya ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.
Kredilerin güncel kapatma limit tutarı kalan anapara üzerinden hesaplanarak işleme alınır. Ödenmemiş faizler, bu hesaplamalara dâhil edilmemektedir. Ödeme planı aylık olarak oluşturulan kredi tutarı için faiz oranı günlük olacak şekilde düzenlenir. Bu yüzden güncel kredi kapama tutarı günlük sürekli olarak değişir. Sadece konut kredisi için erken kapatma işlemi yapılabilir. Bu yüzden konut kredi için yapılan ödeme kaydı için erken ödeme cezası işlemleri uygulanır. Kredinizin güncel kapatma tutarını öğrenmek için bankanızın müşteri destek birimini arayabilir şubelere bizzat giderek te güncel borç kapatma tutarı ve kredi limitleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Erken ödeme cezası sadece konut kredisinden alınır. Yasal mevzuat gereği bu şekilde ödenen cezalar ihtiyaç ve taşıt kredisi için öngörülmemiştir. Erken ödeme cezaları 36 ayın altında olan krediler için %1 iken, 36 ayın üzerinde işlem gören kredilerde %2 oranında kesilir. Borç kapatma kredisi veren bankalar konut kredi borç tutarları için tüm borç işlemlerini erkenden kapatır. Bu yüzden erken ödeme cezaları kredinin tüm kalan anaparası üzerinden işleme alınarak hesaplanmaktadır.
Dolar | 34,1102 | % 0.06 |
Euro | 38,0001 | % 0.25 |
Sterlin | 45,0530 | % 0.27 |
Bitcoin | 2062156,00 | % 3.25 |
Ethereum | 79582,00 | % 1.18 |
Çeyrek | 4.654,00 | % -0,09 |
G. Altın | 2.817,26 | % 0,05 |
BIST 100 | % | |
Litecoin | 2187.27 | % 1.68 |
B. Cash | 10733.87,00 | % -0.01 |