• YARIM ALTIN
    8.319,00
    % 0,21
  • AMERIKAN DOLARI
    32,9949
    % -0,11
  • € EURO
    35,8195
    % -0,26
  • £ POUND
    42,5549
    % -0,22
  • ¥ YUAN
    4,5450
    % -0,53
  • РУБ RUBLE
    0,3832
    % -1,41
  • BITCOIN/TL
    2248043,538
    % 1,21
  • BIST 100
    %

KGF Kredisi Veren Bankalar 2021 hangileridir?

KGF Kredisi Veren Bankalar 2021 hangileridir?

KGF kredisi veren bankalar 2021 Kredi Garanti Fonunun çalışma ortaklarından sayılmıştır. KGF kredisi veren bankalar 2021 şunlardır:

  • Halkbank
  • Ziraat Bankası
  • Vakıfbank

KGF Kredisi Nedir?

KGF kredisi,Kredi Garanti Fonu aracılığıyla verilen ve kiralamak için herhangi bir teminat göstermeyen KOBİ ve işletmelere verilen kredidir. Küçük işletmeler teminat sağlayamadığında ve KOBİ’ler yüksek teminatlara cevap veremediğinde KGF kredisi pek çok işletmenin işlerini devam ettirmesi için kredi desteği sağlamaktadır. 

KGF Kredisinin Limiti Ne Kadardır?

KGF kredisinin limiti karşılanan destek ve talep türüne göre değişir. Destek KGF’nin kendi kaynakları ile sağlanıyorsa KOBİ başına olmak üzere üst limit 3 milyon liradır. TÜBİTAK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde KOSGEB kaynaklarıyla sağlanan krediler KGF mevcut kaynakları ile destek verirken, kredi üst limitleri sınırlandırılarak işleme konulmuştur. Hazine Destek Fonu aracılığıyla fon ve KOBİ’lerle ihracat yapan tüm KOBİ’ler için üst limiti tutarı 25 milyon lira ile sınırlandırılmıştır. KOBİ dışındaki talepler için 200 milyona kadar kredi desteği kullanıcılara sunulmaya devam etmektedir.

Dogecoin Nedir? Tarihçesi Yazısını inceleyebilirsiniz.

KGF Kredisinin Başvuru Şartları Nelerdir?

KGF kredisine başvurmak için öncelikle kredi kullanmak isteyen kişilerin yukarıdaki bankalardan birine başvuru yapmaları gerekir. Yapılan başvurular incelemeye alınıp uygun bulunursa kredi desteği hızlı bir şekilde uygulamaya alınır. KGF ‘ye sadece bankalar ortak olarak hizmet vermez. Bankaların dışında,  bankalara destek veren aracı kurumalarla hareket eden bazı finansal kuruluşlar da kredi desteği sağlamaya devam etmektedir. KGF kredisi almak isteyen kişiler, bu şirket ve finansal aracı kurumlarına başvuru yaparak kredi desteğinden ivedilikle faydalanabilirler.

KOBİ Destek Kredisinin Amacı Nedir?

KOBİ destek kredisinin amacı, krediye ihtiyacı olan teminat bulmakta güçlük çeken şirket ve finansal kuruluşlara özel olarak verilmesinin sağlanmasıdır. Hükümetin de çalışmalarıyla faizsiz bir şekilde verilen kredi, işletmelere yasal sınırlar çerçevesinde özel olarak verilmektedir. KGF kredi başvuru yapmak isteyen çok sayıda kişi ilk olarak bankaya giderek başvuru yapacaklarını düşüşeler de bu işlem ilk etapta bankada gerçekleşmemektedir. Krediden faydalanmak için KOSGEB merkezlerinde size sunulan formu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra KOSGEB’in anlaşmalı olduğu bankalarla iletişime geçebilirsiniz.

KOBİ Destek Kredisi Nasıl Alınır?

kobi destek kredisi alimi nasil olur

KOBİ destek kredisinin alınması için öncelikle KGF’nin aradığı şartları taşıyarak kredi başvurusu yapılmalıdır. Kredi desteğinden bireysel kişiler faydalanamaz, bu krediden sadece KOBİ ve işletmeler faydalanabilir.

KOBİ Destek Kredisi Destek Şartları Nelerdir?

KOB kredisi destek paketinden faydalanmak için şu şartlara sahip olunmalıdır:

  • T.C kanunlarına göre kurulan yurt içinde girişimcilik faaliyetlerine devam eden Türkiye serbest bölgelerinde aktif rol alan, KOBİ tanımı içinde yurtiçinde faaliyet gösteren tüzel kişisi işletmelerinden birisinde faaliyet göstermek.
  • Ortaklardan ayı ayrı ya da birlikte katıldıkları  %25 ve üzeri hisse ile ortak olduğu şirketlerin krediye başvuru yapıldığı sırada şirket hissedarlarının; iflas, fesih, konkordato kararı, erteleme gibi sorunlarla karşılaşmamış olması gerekir. 
  • Amme Alacakları Tahsil Usulü kararı ve vergi dairesinde ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nda vadesi gelmiş borçların olmaması gerekir. Şayet borcun olması durumunda borç yeniden yapılandırılarak bozulmamış olmalıdır. Aksi takdirde kredinin %20’sinin aşılması halinde KGF kefaleti ile sağlanan krediden öncelikli olarak borçların ödenmesi gerekir.
  • Kredi, kullanımından önce 90 gün içinde alınmalıdır.
  • Vergi dairesi ya da SGK ‘da vadesiz geçmiş borcun bulunması halinde Hazine desteği sağlanmalıdır. Kredi, öncelikli olarak borcun kendisinin %2’yi aşmaması şartıyla ödenmelidir. 
  • Finansal kiralama, Factoring ve finansman şirketlerin muhasebe uygulamaları, finansal tabloları hakkındaki yönetmelik uyarınca Tasfiye edilecek alacaklar ve zarar niteliğindeki alacakların olmaması gerekir.
  • KGF kredisi veren bankalar 2021 uyarınca, KGF kredisinde daha önce ödenmeyen komisyon borçları ödenmiş olmalıdır.

KGF Kredi Maliyeti Nedir?

KGF kredi maliyeti kefalet limiti üzerinden %0,03 olacak şekilde, kefalet komisyonu gereğince bir defaya mahsus olmak üzere KGF hesabına peşin olarak yatırılmalıdır. Bu süreçte bankalar, Hazine desteği sunarak kurum kefaleti kapsamında kredi desteğini sürdürmektedir. Bankalar, üçüncü kişilere ödenen ekspertiz ya da sigorta giderleri için ödenen masrafların KGF’ye ödenen komisyon giderleri dışında herhangi bir başka masraf talep edemezler.

KGF Kredi Limiti Ne Kadardır?

KGF kredisinin alt limiti yoktur. Kredi üst limit tutarı işletme sektörüne ve bankanın uyguladığı kur indeks raporuna göre değişmektedir. Kefalet oranları %80 ve %100 oranında değişiklik gösterirken,     kadın girişimciler için kredi miktarı 1 milyon TL’ye kadar; imalatçı, yatırımcı ve ihracatçı, yüksek miktarda döviz kazandıran KOBİ’ler için 25 milyon TL’ye kadar çıkabilmektedir. Diğer KOBİ’ler 12 milyon TL’ye kadar işlem görmektedir. KOBİ dışı tüm işletmeler için 200 milyon TL’ye kadar kredi limiti verilerek işletme ve girişimciler aktif olarak desteklenmektedir.

KOBİ Destek Kredi Başvurusu İçin Ne Yapılır?

KOBİ destek kredisi başvurusu için öncelikle anlaşmalı bankalara gitmek yerine KOSGEB merkezlerine ulaşarak size sunulan formu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekir. Online KGF site panel uygulaması üzerinde yer alan başvuru sayfasına tıklayarak karşınıza gelen formu doldurup başvuru işlemini kalite esası gereğince güvenli bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Sistem üzerinden size sorulan tüm soru ve cevaplar kayıt atına alınarak profil ve işletme hesabı bilgileri güvenli bir şekilde saklanmaktadır. 

KGF kredisi veren bankalar destekleme politikalarıyla işletme ve KOBİ’ler tarafından merakla takip edilmektedir. Her biri alanında profesyonel finansal aygıt olarak faaliyet gösteren özel ve kamusal bankaları KGF kapsamında kredi desteği sunmaya devam etmektedir. Yukarıda adı geçen bankalar dışında Akbank, Yapı kredi, Ziraat Katılım, gibi çok sayıda farklı yapıdaki banka kolu kredi ve finansal destek hizmetlerine aktif olarak devam etmektedir.

KGF teminatı yetersiz olan ve teminat desteğini bankalardan alamayan KOBi ve KOBİ dışındaki işletmeler bankalara kefil olarak işletmelere finansal destek vermektedir. KGF KOBİ ve KOBi dışındaki işletmelerin tüm bankacılık işlemlerinde oldukça kolaylık sağlayan uzmanlık alanı genişletilmiş olan bir kurumdur. İşletmeniz için bankalardan teminat yetersizliğinden kredi alamıyorsanız KGF’nin teminat garantisi sunarak verdiği krediyi bankadan kolayca talep edebilirsiniz. Bankaya kendini teminat gösteren KGF,  işletme ve yatımlarınızın için oldukça avantajlı bir finans kaynağıdır.

Ripple Nedir? Tarihçesi Yazısına da göz atabilirsiniz.

KGF genel olarak özetlenirse;

kgf destek fonu  tanimi

KGF, kurumsal bir kefalet kuruluşu olarak faaliyet gösterir. Kredi imkânından faydalanamayan tüm işletme ve firmaların kredi desteğine kolay bir şekilde ulaşması için teminat verir. KGF kredileri Portföy garanti sistemi kapsamında işlem görmektedir. KGF banka tarafından değerlendirmeye alınan kredileri 2 iş günü içinde onaylama yetkisine sahip olarak işletmelerin aktif kredi ihtiyacını karşılar.  KGF komisyon oranları KGF kefalet limiti üzerinden karşılanarak hesaplanır. Bu oran %0,5 şekilde gösterilirken, ilgili tutar kredi kullanım esnasına göre hemen tahsil edilir. KGF komisyon haricinde işletme ve girişimcilerden her birinden ücret ve komisyon talebinde bulunmaz. KGF uzun dönemli vade seçenekleriyle girişimcilerin her zaman yanındadır. Esnek ödeme planları, avantajlı kredi koşulları ve cazip faiz oranları ile teminat gösterilen bir kredi hizmetidir. KGF kredisi veren bankalar 2021 farklı sektörde faaliyet gösteren tüm firma, çek ödemesi ve operasyonel giderleri için  (maaş, kira, mal alımı vb. ) KGF kredi desteğini sürdürmeye devam etmektedir.

YORUMLAR YAZ
  • Tarım Kredisi Veren Bankalar – Kredi Kent | Güncel Kredi Bilgi Ağı3 yıl önce
  • […] KGF kredisi veren bankalar hangileridir? Yazısını inceleyebilirsiniz. […]

  • Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar 2021 hangileridir? – Kredi Kent | Güncel Kredi Bilgi Ağı3 yıl önce
  • […] KGF kredisi veren bankalar hangileridir? Yazısını inceleyebilirsiniz. […]